Solbeskyttelse

Oprettet d.

Solbeskyttelse

Photo credit: Petar Nisevic, @glonorway

 

Solens stråler kan føre til hudskader, for tidlig ældning og hudkræft, så hvad hvis der var noget, du kunne anvende dagligt for at hjælpe med at beskytte din hud? SOLCREME!

At vælge, at bruge solcreme hver dag er et helt oplagt valg. Men at vælge det rigtige SPF produkt kan være en udfordring, hvis du ikke forstår standarderne for mærkning af solcreme. At lære et par vigtige ting vil gøre dig til en bedre shopper, når det kommer til at beskytte din hud.

 

BREDSPEKTRET

Ifølge FDA, har kun produkter med SPF 15 eller højere og etiketten "bredt spektrum" vist sig at hjælpe med at reducere risikoen for hudkræft og tidlig aldring af huden, ud over at forebygge solskoldning. Bredt spektrum betyder  at solcremen beskytter mod både UVA og UVB stråler. En tommelfingerregel til at huske forskellen imellem UVA og UVB strålen:

 

  • UVA stråling fremskynder Aldring og forekommer ligegyldigt om solen er fremme eller ej.
  • UVB stråling Brænder og giver solskoldning og fremkommer primært når solen er fremme.

 

Solbeskyttelsesfaktoren (SPF) måler, hvor effektivt en solcreme beskytter huden mod UVB stråler. Ifølge Skin Cancer Foundation, beskytter en SPF 15 din hud mod rødme 15 gange længere end uden solbeskyttelse.

 

EN HØJERE SPF BETYDER IKKE NØDVENDIGVIS EN BEDERE BESKYTTELSE

 

Mens SPF er en god indikator for en kvalitets solcreme, er en højere SPF stjerner er ikke nødvendigvis ensbetydende med et højere niveau for beskyttelse mod solen. Faktisk kan ingen solcreme beskytte dig mod alle ultraviolette stråler. SPF 50 blokkerer omkring 98% af UVB stråler. Uanset hvor høj SPF der er på din solcreme, er det stadig vigtigt at genanvende mindst hver anden time. Lad ikke en SPF snyde dig til at tro du kan bruge mindre produkt og færre påføringer!

 

 

AKTIVE INGREDIENSER

Ingredienserne opført som "Aktive ingredienser" på en solcremes etiket er UV-filtre i solcremen. Nogle aktive ingredienser, der er anerkendt af FDA omfatter: Avobenzone, cinoxat, dioxybenzon, Ensulizole, Homosalate, Meradimate, Octinoxate, octisalate, Octinoxate, Octocrylene, Oxybenzone, Padimat O, sulisobenzon, titandioxid, Trolamine salicylat, zinkoxid. 

 

Der findes to fysiske solfiltre, titandioxid og zinkoxid. Disse ingredienser lægger sig på overfladen af ​​huden og reflekterer (eller blokerer) UV-strålerne. Andre SPF ingredienser betragtes som kemiske solfiltre,så som Avobenzone og Oxybenzone. I stedet for at ligge på overfladen og reflekterende UV-stråler, vil de absorberer dem, bryder dem ned og frigive dem som varme.

Da fysisk solcreme ligger på overfladen af ​​huden, kan de være en mere sikker løsning for dem med følsom hud.

 

ANVENDELSE

Solcremens etiket vil indeholde en grundlæggende vejledning i, hvordan man effektivt bruge produktet. Det er vigtigt at følge disse anvisninger. PÅfør typisk produktet min. 15 minutter før du går ud i solen og genanvend mindst hver 2 timer.  Enhver vandafvisende solcreme vil påføre, hvor længe produktet vil holde på huden mens det udsættes for vand, sved mv. og stadig give det fulde udbytte af solcremens SPF-niveau. Det er vigtigt at vide, at "vandafvisende" betyder ikke vandtæt.

 

INAKTIVE INGREDIENSER

De " Inaktive ingredienser" er de andre elementer, der udgør solcremens formel. Dimethicone giver solcreme en glat , blød konsistens mens natriumhyaluronat ( bedre kendt som hyaluronsyre ) tilføjer hydrering. 

 

DAGLIG SOLBESKYTTELSE ER DET VIGTIGSTE ELEMENT I ENHVER HUDPLEJE RUTINE